For best experience please turn on javascript and use a modern browser!

De Onderwijsprijs 2018 van de Faculteit der Geesteswetenschappen is toegekend aan het bachelorvak 'Golden Age Amsterdam as a Creative City ' en het mastervak 'Multimediaal Onderzoeksproject'.

De winnaar van de FGw Onderwijsprijs bachelor: 'Golden Age Amsterdam as a Creative City' (foto Bob Bronshoff)

Uitreiking in de VOC-zaal

De uitreiking van de Onderwijsprijs 2018 van de Faculteit der Geesteswetenschappen vond plaats op dinsdag 22 mei in de VOC-zaal van het Bushuis. Decaan Fred Weerman opende de feestelijke bijeenkomst, waarna docenten en studenten van de vier genomineerde vakken een presentatie gaven aan jury en publiek. Na de vier presentaties trok de jury zich terug voor beraad om vervolgens de twee winnende vakken bekend te maken. 

 

Winnend bachelorvak: Golden Age Amsterdam as a creative city

Het bachelorvak ‘Golden Age Amsterdam as a creative city’ maakt deel uit van de bachelor Nederlandse taal en cultuur, de minors Gouden Eeuw en Dutch Studies, en van het Amsterdam Exchange programme – Humanities. De jury was met name te spreken over het onderzoeksintensieve karakter van het vak en het didactische concept van ‘inlevend leren’ , waarbij een beroep wordt gedaan op de creatieve inbreng en het inlevingsvermogen van de student. Studenten schrijven een onderzoekspaper over het overnameconflict in 1663, waarbij zij zich in het conflict verplaatsen door stelling te nemen als een van de partijen – bijvoorbeeld als acteur of actrice, hoofd van de schouwburg of burgemeester – en daarbij rekening houden met de belangen van de anderen. Verschillende academische vaardigheden worden hier in combinatie met elkaar geoefend, in een setting die nauw aansluit bij werkelijke maatschappelijke situaties. 

De winnaar van de FGw Onderwijsprijs bachelor: 'Golden Age Amsterdam as a Creative City' (foto Bob Bronshoff)
Onderwijsprijs voor het bachelorvak Golden Age Amsterdam as a Creative City onder leiding van dr. Frans Blom (foto: Bob Bronshoff)