For best experience please turn on javascript and use a modern browser!

In aanvulling op de nieuwsbrief van vorige week brengen we graag nog twee aanstaande evenementen onder uw aandacht.

Amsterdam Centre for the Study of the Golden Age

 

Overige evenementen

18 juni: Symposium ‘Rond het Laurentius-altaarstuk van Maarten van Heemskerck’ Stedelijk Museum Alkmaar

In 1538-1543 schilderde Maarten van Heemskerck een indrukwekkend altaarstuk voor de Grote of Sint-Laurenskerk van Alkmaar: het Laurentius-altaarstuk. Dat heeft echter nog geen 40 jaar op zijn oorspronkelijke locatie gestaan. Na de reformatie werd het verkocht en naar Zweden gebracht. De Zweedse koning plaatste het in 1582 in de Domkerk van Linköping. Daar bevindt het zich nog altijd.

Dit jaar zijn de zijluiken van het altaarstuk voor het eerst in eeuwen terug in Alkmaar. Een gebeurtenis van formaat, die Stedelijk Museum Alkmaar graag aangrijpt voor een symposium rond deze bijzondere kunstwerken.

 

Praktische info

Datum en tijd: 18 juni 2018, 13:30 – 17:30 uur

Locatie: Grote Kerk Alkmaar en Stedelijk Museum Alkmaar

Kosten: 10 euro per persoon, contant te betalen bij binnenkomst

Inschrijving: voor 15 juni per mail via christi@museumalkmaar.nl

 

22 juni: Verdediging van Alberto Feenstra’s proefschrift, getiteld “Between shared and conflicting interests. The political economy of markets for public debt in the Dutch Republic, 1600-1795”

De verdediging vindt plaats op vrijdag 22 juni om 13:00 uur stipt in de Aula van de Universiteit van Amsterdam (Singel 411). Aansluitend aan de verdediging vindt op dezelfde locatie een receptie plaats waarbij gelegenheid tot feliciteren is.

Geïnteresseerden wordt vriendelijk verzocht voor 8 juni de paranimfen op de hoogte te stellen van hun geplande aanwezigheid bij de verdediging. Dit in verband met het verzorgen van de catering. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen aan de paranimfen Lucas van Braam van Vloten en Suze Zijlstra: paranimfenalbertofeenstra [@] gmail.com. Voor eventuele vragen kunt u ook bij hen terecht.

 

Aanmelden voor en bijdragen aan de nieuwsbrief

Wilt u zich abbonneren op onze nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail naar goudeneeuw-fgw@uva.nl met als onderwerpregel 'aanmelding nieuwsbrief', of gebruik de knop hiernaast.

Aankondigingen, cfp's en andere bijdragen aan de volgende nieuwsbrief kunt u ook sturen aan goudeneeuw-fgw@uva.nl.