De Nederlandse Taalunie heeft de scriptie waarmee UvA-student Oeds van Middelkoop zijn Master Gouden Eeuw in 2011 cum laude afrondde, met een eervolle vermelding bekroond.

Met de Taalunie Scriptieprijs beloont de Nederlandse Taalunie jaarlijks de beste afstudeerscriptie over een onderwerp in de neerlandistiek. De uitreiking vond plaats aan de Universiteit van Gent tijdens het tweejaarlijkse Cross-over Congres voor letterkundige neerlandici op 8 februari 2013. Oeds van Middelkoop schreef zijn scriptie onder begeleiding van Jeroen Jansen over het gebruik van exempla in P.C. Hoofts Henrik de Gróte. De scripties worden beoordeeld op hun wetenschappelijke kwaliteiten en op het gebruik van de Nederlandse taal. Volgens het juryrapport gaf de scriptie van Oeds blijk van wetenschappelijke vernieuwing en nauwkeurige analyse. De jury ziet in zijn scriptie `aanlokkelijke potentie voor vervolgonderzoek’.

Lees hier het hele juryrapport

Samenvatting van de scriptie van Oeds van Middelkoop