De schandalige roman uit de zeventiende eeuw. De Kluun van de Gouden Eeuw, de Heleen van Royen van de Republiek der Nederlanden! Komt dat zien in Boekhandel De Zwoele Pen in het UvA ErfgoedLab in Amsterdam, tussen 23 mei en 19 juni.

Start date 23 May 2011
End date 19 June 2011
Time 00:00
Location Bijzondere Collecties

Op maandag 23 mei om 16.00 uur opent het UvA ErfgoedLab opnieuw zijn deuren voor een studentenproject van de Universiteit van Amsterdam. Het afgelopen semester hebben masterstudenten van de Universiteit van Amsterdam onderzoek gedaan naar bestsellers uit de Gouden Eeuw. Deze literatuur was zeer populair maar had een slechte naam. Omdat ze het vaak niet zo nauw namen met de moraal, stonden de romans te boek als schandalig. Maar waren ze dat eigenlijk wel? Waar gingen ze over, wie schreven ze en wie verkochten ze? Wij willen u laten zien wat deze boeken te bieden hadden. Kom kennismaken met het Amsterdamse straatleven in de zeventiende eeuw: vechtende studenten, heldhaftige avonturiers en mondige hoeren nodigen u uit om hun wereld te ontdekken. Luister stiekem naar de spannendste fragmenten en een neem een kijkje in de kakdoos van Jan Stront.

Op 23 mei om 16:00 uur bent u welkom bij de feestelijke openingsborrel in het Museumcafé van Bijzondere Collecties.

Het UvA ErfgoedLab is een ruimte voor onderzoek en experiment, gehuisvest tussen de Bijzondere Collecties en het Allard Pierson Museum aan de Oude Turfmarkt in Amsterdam.

UvA ErfgoedLab

Twitter: @erfgoedlab