Amsterdam Centre for the Study of the Golden Age

ACSGA nieuwsbrief: juli 2018

6 July 2018

In deze maandelijkse nieuwsbrief staat alle informatie over de activiteiten die binnenkort georganiseerd worden door (leden van) het ACSGA. Daarnaast bevat de nieuwsbrief aankondigingen van overige relevante evenementen.

Colloquia

Het Amsterdam Centre for the Study of the Golden Age organiseert na de zomer de volgende colloquia:

Voor alle colloquia geldt dat ze vrij toegankelijk zijn en aanmelden niet nodig is tenzij expliciet vermeld.

Tijdstip en locatie voor alle colloquia tenzij anders vermeld:

VOC-zaal, 15.30-17.00

• Bushuis/Oost-Indisch Huis

Kloveniersburgwal 48 | 1012 CX Amsterdam

Go to detailpage

Overige evenementen

23 augustus : Avondprogramma OBA 'Bredero – 400 jaar ’t Kan verkeeren!'

Op 23 augustus 2018 is het 400 jaar geleden dat de dichter en toneelschrijver Gerbrand Adriaensz. Bredero overleed. Een populaire Amsterdammer die zijn publiek recht bij het hart wist te pakken. We gaan hem vieren, want zijn motto geldt nog altijd: geniet van het leven, maar bedenk dat ’t kan verkeeren!

Met bijdragen van Mark Rietman, Joke van Leeuwen, Jules Croiset, Marita Mathijsen, Hans Croiset, Herman Pleij, René van Stipriaan, Theatergroep De Kale en anderen. Samenstelling en regie Ronald Klamer, in samenwerking met Stichting Bredero 2018.

• OBA Theater, Oosterkade 143, 1101 DL Amsterdam
  • donderdag 23 augustus 2018, 19.30-21.30 u.
  • Kaarten: €17,50, studenten en 65+ €10,00. Kaarten zijn online te koop via deze link

Klik hier voor meer informatie, of bezoek de site van Stichting Bredero: www.Bredero2018.nl.

25 augustus: Jaarcongres Werkgroep De Zeventiende Eeuw 2018: ‘1618 – Paniek in de Republiek’

• 9.30 – 16.45 u.
  • Dordrechts Museum, Museumstraat 40, 3311 XP Dordrecht
  • Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk 23 augustus.

Het programma is bekend en staat hier online.

14 september: Première Bredero’s tragedie Lucelle van Theater Kwast

Op 14 september 2018 gaat op de beeldschone jongensbinnenplaats van het Amsterdam Museum Bredero’s tragikomedie Lucelle in première. Deze nieuwe productie van Theater Kwast is een ware Romeo & Juliet bewerking met onverwachte komische wendingen, zoals die alleen uit de pen van de beroemde Amsterdamse toneelschrijver kon vloeien.

Tijdstip, locatie en toegang

• Donderdag 13 september 2018, 18.30 (try out) en vrijdag 14 september 2018, 18.30 (première)
  • Amsterdam Museum, Kalverstraat 92, Amsterdam
  • De kaarten kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar via www.amsterdammuseum.nl.

Voor meer informatie ga naar www.theaterkwast.nl

Aanmelden voor en bijdragen aan de nieuwsbrief

Wilt u zich abbonneren op onze nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail naar goudeneeuw-fgw@uva.nl met als onderwerpregel 'aanmelding nieuwsbrief', of gebruik de knop hiernaast.

Aankondigingen, cfp's en andere bijdragen aan de volgende nieuwsbrief kunt u ook sturen aan goudeneeuw-fgw@uva.nl.

Published by  ACSGA