Amsterdam Centre for the Study of the Golden Age

ACSGA nieuwsbrief: mei 2018

28 May 2018

In deze maandelijkse nieuwsbrief staat alle informatie over de activiteiten die binnenkort georganiseerd worden door (leden van) het ACSGA. Daarnaast bevat de nieuwsbrief aankondigingen van overige relevante evenementen.

Colloquia

Het Amsterdam Centre for the Study of the Golden Age organiseert na de zomer de volgende colloquia:

• 12 juni: Nadine Akkerman (UN Leiden) en David van der Linden (RU Groningen), ‘The Postmasters' Piggy-Bank: Exploring Undelivered Letters from the Golden Age’.

• 9 oktober: Gouden Eeuw lezing 2018 door René van Stipriaan

Voor alle colloquia geldt dat ze vrij toegankelijk zijn en aanmelden niet nodig is tenzij expliciet vermeld.

Tijdstip en locatie voor alle colloquia tenzij anders vermeld:

VOC-zaal, 15.30-17.00

• Bushuis/Oost-Indisch Huis

Kloveniersburgwal 48 | 1012 CX Amsterdam

Go to detailpage

Overige evenementen

1 juni: Jubileumcongres Nederlandse Boekhistorische Vereniging

De NBV nodigt iedereen uit voor haar jubileumcongres Nieuwe wijn én nieuwe zakken. Perspectieven in boekhistorisch onderzoek op vrijdag 1 juni bij de Vrije Universiteit te Amsterdam.

Voor meer informatie klik hier.

Tijdstip en locatie

10.45-17.00, Vrije Universiteit te Amsterdam  (zaal 12A-00 van het hoofdgebouw)

14-15 juni: Conference: ‘Mixed feelings. Literary Hispanophilia and Hispanophobia in England and the Netherlands in the Early Modern period and in the nineteenth century’

On June 14 and 15 the conference 'Mixed Feelings. Literary Hispanophilia and Hispanophobia in England and the Netherlands in the Early Modern Period and in the Nineteenth Century'  will take place at the University of Amsterdam. If you want to attend, please email to r.r.bood@uva.nl.

Speakers

Alexander Samson, Yolanda Rodríguez Pérez, Frans Blom, Diego Saglia, Rena Bood, Fernando Durán,  Sabine Waasdorp, Pedro Javier Pardo, Sonja Kleij, Lotte Jensen, Ernesto Oyarbide, Raphael Ingelbien, Helmer Helmers

Time and location

9.00-17.30, Belle van Zuylen Room, University Library, 425 Singel, Amsterdam

14-15 juni: Research workshop: ‘Grasping Kairos’

This two-day workshop creates a platform for a transhistorical discussion of kairos, the idea of momentary time. During the workshop, an international group of scholars from classics, history, literature, art history, and philosophy will offer analyses and explorations of the significance of kairos in a range of contexts. These include the development of kairos as a specifically political skill in antiquity; the female kairos of the Italian Renaissance; the essentiality of kairos to early modern English political thought; rhetorical notions of kairos in early modern English devotional literature; kairos and Christian theology; and the relationship between nature, the historical moment, and law.

For more information about the research network behind this workshop and its members, see graspingkairos.wixsite.com/network.

The workshop is open to the public, but space is limited. If you are interested in attending and would like a list of abstracts, please contact Kristine Johanson at k.a.johanson@uva.nl.

Time and location

10.00-17.00, Potgieterzaal, University Library, 425 Singel, Amsterdam

4 juli: KANTeLing 2018: Bredero in Beauvoorde

Op 4 juli 2018 vindt in en om kasteel Beauvoorde (nabij Veurne) het jaarlijkse zomerfestival van de KANTL plaats. Deze keer is Bredero de centrale figuur. Meer informatie vindt u hier.

Tijdstip en locatie

14.30-17.00 uur, kasteel Beauvoorde, Wulveringemstraat 10 - 8630 Wulveringem (Veurne)

25 augustus: Jaarcongres Werkgroep De Zeventiende Eeuw 2018: ‘1618 – Paniek in de Republiek’

Tijdstip, locatie en toegang

• 9.30 – 16.45 u.
  • Dordrechts Museum, Museumstraat 40, 3311 XP Dordrecht
  • Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk 23 augustus.

Het programma is bekend en staat hier online.

Aanmelden voor en bijdragen aan de nieuwsbrief

Wilt u zich abbonneren op onze nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail naar goudeneeuw-fgw@uva.nl met als onderwerpregel 'aanmelding nieuwsbrief', of gebruik de knop hiernaast.

Aankondigingen, cfp's en andere bijdragen aan de volgende nieuwsbrief kunt u ook sturen aan goudeneeuw-fgw@uva.nl.

Published by  ACSGA