Amsterdam Centre for the Study of the Golden Age

ACSGA nieuwsbrief: april 2018

28 April 2018

In deze maandelijkse nieuwsbrief staat alle informatie over de activiteiten die binnenkort georganiseerd worden door (leden van) het ACSGA. Daarnaast bevat de nieuwsbrief aankondigingen van overige relevante evenementen.

Colloquia

Het Amsterdam Centre for the Study of the Golden Age organiseert binnenkort de volgende colloquia:

Let op: het eerst volgende colloquium dat gepland stond op 8 mei, is door onvoorziene omstandigheden helaas afgelast.

• 8 mei: CANCELLED: Harry Berger jr (Prof. Em. Literature and Art History, Un. of California, Santa Cruz), ‘Bad Boys and Hipsters: Shakespeare’s Iago and Rembrandt’s Rembrandt’

• 12 juni: Nadine Akkerman (UN Leiden) en David van der Linden (RU Groningen), ‘The Postmasters' Piggy-Bank: Exploring Undelivered Letters from the Golden Age’.

Voor alle colloquia geldt dat ze vrij toegankelijk zijn en aanmelden niet nodig is tenzij expliciet vermeld.

Tijdstip en locatie voor alle colloquia tenzij anders vermeld:

VOC-zaal, 15.30-17.00

• Bushuis/Oost-Indisch Huis

Kloveniersburgwal 48 | 1012 CX Amsterdam

Go to detailpage

Overige evenementen

9 mei: Lecture (Leiden University): ‘Magnificence in the 17th Century. Performing Splendour in Republic and Princely Contexts’

Speakers

Stijn Bussels, Gijs Versteegen, Alexander Dencher

Time and location

15.00-17.00hr, Vossius room, University Library Leiden

25 mei: Studiedag: Bredero in de KANTL

De KANTL organiseert op 25 mei een studiedag over het werk van Gerbrand Adriaensz. Bredero, die precies 400 jaar geleden is overleden. Meer informatie vindt u hier.

Tijdstip en locatie

10.30 – 16.45 uur, Academiegebouw, Koningstraat 18, Gent

28 mei: Mini-conference (Leiden University): ‘Spaces, Places and Times of Solitude in Late Medieval and Early Modern Europe’

Time and location

13.30-17.00hr, Heinsius Room, University Library Leiden

13h30-13h45

• Stijn Bussels - Welcome
  • Karl Enenkel & Christine Göttler - Introduction

13h45-14h30

• Karl Enenkel - Petrach's Constructions of the Sacred Solitary Place

14h30-15h

• Christine Göttler - Performing Solitude at the Court of Wilhelm V of Bavaria

15h15-15h45

• Arnold Witte - The Early-Modern Hermitage as a Proto-Museum

15h45-16h15

• Paul Smith - Trublations of a Lonely Bird in Poetry and Natural History
  • Presentation of the New Volume of Intersections

Closing Drink at the Pakhuis offered by Brill

7 juli: KANTeLing 2018: Bredero in Beauvoorde

Op 4 juli 2018 vindt in en om kasteel Beauvoorde (nabij Veurne) het jaarlijkse zomerfestival van de KANTL plaats. Deze keer is Bredero de centrale figuur. Meer informatie vindt u hier.

Tijdstip en locatie

14.30-17.00 uur, kasteel Beauvoorde, Wulveringemstraat 10 - 8630 Wulveringem (Veurne)

25 augustus: Jaarcongres Werkgroep De Zeventiende Eeuw 2018: ‘1618 – Paniek in de Republiek’

Tijdstip, locatie en toegang

• 9.30 – 16.45 u.
  • Dordrechts Museum, Museumstraat 40, 3311 XP Dordrecht
  • Aanmelden is verplicht en kan tot uiterlijk 23 augustus.

Het programma is bekend en staat hier online.

Aanmelden voor en bijdragen aan de nieuwsbrief

Wilt u zich abbonneren op onze nieuwsbrief? Stuur dan een e-mail naar goudeneeuw-fgw@uva.nl met als onderwerpregel 'aanmelding nieuwsbrief', of gebruik de knop hiernaast.

Aankondigingen, cfp's en andere bijdragen aan de volgende nieuwsbrief kunt u ook sturen aan goudeneeuw-fgw@uva.nl.

Published by  ACSGA