23 augustus 2018 is het 400 jaar geleden dat de dichter en toneelschrijver Gerbrand Adriaensz. Bredero overleed. Een populaire Amsterdammer die zijn publiek recht bij het hart wist te pakken. Hij schreef in razend tempo liedjes en toneelstukken, die bruisen van levenslust en talent. Bredero is de eerste echte ‘Amsterdammer’, geboren en getogen in de stad die hij lief had en trouw bleef. We gaan hem vieren, want zijn motto geldt nog altijd: geniet van het leven, maar bedenk dat ’t kan verkeeren!

Date Start 22 August 2018 End 21 October 2018

Bij Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek is vanaf 22 augustus een kleine tentoonstelling ingericht met originele zeventiende-eeuwse drukken en prenten, en met foto’s, programmaboekjes en theateraffiches uit latere perioden. We nemen u mee naar Bredero’s korte, raadselachtige leven, zijn vriendschappen en liefdes, naar zijn creatieve werk en de waardering die hem ten deel viel. Bij de tentoonstelling zijn twee apps verschenen, een met geluidsopnamen uit Bredero’s liedjes en toneel, en een met een stadswandeling langs plekken uit Bredero’s leven en werk.

De tentoonstelling is ingericht in samenwerking met Jeroen Jansen, Lia van Gemert en studenten Nederlandse Taal en Cultuur van de UvA. De tentoonstelling en de apps kwamen tot stand in samenwerking met de Stichting Bredero 2018.

Klik hier voor meer informatie.

Bijzondere Collecties

Oude Turfmarkt 129