Amsterdam Centre for the Study of the Golden Age

Van de seancekamer naar het laboratorium

Het Nederlands wetenschappelijk onderzoek naar paranormale verschijnselen

13Apr2017 20.00 - 21.30

Lecture

Jonge Historici organiseert in samenwerking met Stichting Het Johan Borgman Fonds en het Descartes Centre (Universiteit Utrecht) een avond op 13 april over de geschiedenis van het wetenschappelijk onderzoek naar paranormale verschijnselen. Tijdens deze avond komt niet alleen de geschiedenis aan bod, maar wordt er ook gediscussieerd over de rol van algemeen geaccepteerde denkbeelden op de geschiedschrijving.

Ingrid Kloosterman promoveerde op de geschiedenis van de Nederlandse Parapsychologie en verzorgt een introductie. Haar boek Wetenschap van gene zijde verschijnt op 1 mei in de boekwinkels. Verder zal Roosje Keijser, vakspecialist acquisitie particuliere archieven bij het Utrechtse archief, ingaan op het belang van de van de archieven van de Nederlandse parapsychologie die zijn verzameld door Stichting Het Johan Borgman Fonds voor Het Utrechts Archief. De avond wordt afgesloten met een discussie.

Deelname aan het evenement kost €5,-. Aanmelden kan door een email te sturen aan evenementen@jongehistorici.nl onder vermelding van ‘Van de seancekamer naar het laboratorium.’

Ingrid Kloosterman is docent Algemene Sociale Wetenschappen en Liberal Arts en     Sciences bij de Universiteit Utrecht. Ze is gepromoveerd op de geschiedenis van de   Nederlandse Parapsychologie.

Roosje Keijser is vakspecialist acquisitie particuliere archieven bij het Utrecht archief en voorzitter van de Stuurgroep Particuliere Archieven op de Kaart.

Llocatie: Sweelinckzaal (0.05), Drift 21, Utrecht. Toegang via de Universiteitsbibliotheek, Drift 27.

Published by  ACSGA